Exoticky znějící, přitom běžně vypadající

– Čerstvé = forma, kterou lze najít na své zahradě, rozhodnete-li se tohle ovoce pěstovat, což není nikterak složité
– Sušené = běžně k dostání, kdy výhodou je vysoká koncentrace účinných látek a hlavně dlouhá trvanlivost
– V prášku = namleté sušené plody, které využijete například při přípravě kaší, koktejlů nebo ovocných smoothie
Medová chuť je jenom základní důvod, který vás může směle přesvědčit o nákupu. Dalším důvodem je například vysoký obsah minerálních látek a vitaminů, podobně jako je tomu u jakéhokoliv jiného ovoce. Moruše však budou lákat také svou exkluzivností, byť jde o ovoce, které je velmi podobné ostružinám nebo jiným plodům.
Skvělá chuť, která si vás dostane
Ať už se rozhodnete moruši využívat pro dochucování nebo ji budete mlsat společně s oříšky nebo jinými sušenými plody, můžete mít na paměti, že jde stále o sušené ovoce, které s sebou přináší mnoho fruktózy. Ta pro člověka není ve vyšší míře vůbec dobrá, protože jde o jednoduchou formu cukru, která se metabolizuje v játrech. Někteří specialisté tomuto cukru přisuzují různé civilizační onemocnění, kterým je dobré s vyhýbat za každou cenu.
Pokud se pravidelně hýbete a nemáte zkušenosti se žádným civilizačním onemocněním, pak neexistuje jediný důvod, proč byste si moruši, a to i v sušené formě, neměli čas od času dopřát. Uvidíte, že váš život bude tímto ovocem příjemně obohacen.